Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно VIN check

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно VIN check

Винаги когато съм си проверявал VIN-а ми е излизала малко объркваща информация, която не мога да си обесня. Отгоре ми пише, че според тази година двигателя ми е 136 коньова версия 100KW. Но пък най-долу инфото показва, че версията на двигателя е 140 коня 103kW. Нещо съм объркан?
    Attached Files

CF2 версия май е само 136.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Тъй като коментирахме с колега РоМаН и реших и аз да си проверя Алфичката с тоя Епер...И какво се получи горе ми показва че е 116 коня А долу че е CF2, а при моя случай какво е обяснението
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ама вие в модела ли гледате?

Това е номер на моделното семейство, да го наречем. При мен там е 168. 136 при него е просто съвпадение.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Гледай кода на двигателя AR 34202 е на 136 к.с.
          АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
          LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
            Винаги когато съм си проверявал VIN-а ми е излизала малко объркваща информация, която не мога да си обесня. Отгоре ми пише, че според тази година двигателя ми е 136 коньова версия 100KW. Но пък най-долу инфото показва, че версията на двигателя е 140 коня 103kW. Нещо съм объркан?
            И аз излизам 140 коня, ма не съм, нали знаеш?? По епер имам чувството че 136 коня мотор нема .
            "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Голяма каша с това декодиране на VIN номера. Както един колега се изрази - "лабиринтщина". След като попаднах на една камара неработещи линкове по въпроса, се принуждавам да Ви попитам следното:

Доколкото разбрах от всички писания, които прочетох, информацията за годината на производство се съдържа в десетия символ от VIN номера. Като годините от 1990 до 2000 са означени с букви а тези след 2000 - с цифрите 1, 2............... Описано е че този символ не може да бъде 0 (нула), не се използва и буквата "о
              "
              В моя VIN номер десетият символ е 0 (нула)

Според Вас коя трябва да е годината на производство за този VIN ?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
                Колега ето ти и моя. Виж разликата - още горе в модела има изписано 150 и от коя година. Долу показва каква е инжинерната версия.
                Attached Files
                sigpic
                Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Голяма каша с това декодиране на VIN номера. Както един колега се изрази - "лабиринтщина". След като попаднах на една камара неработещи линкове по въпроса, се принуждавам да Ви попитам следното:

Доколкото разбрах от всички писания, които прочетох, информацията за годината на производство се съдържа в десетия символ от VIN номера. Като годините от 1990 до 2000 са означени с букви а тези след 2000 - с цифрите 1, 2............... Описано е че този символ не може да бъде 0 (нула), не се използва и буквата "о
                  "

Колега номера започва със ZAR........
                  елиминирай тези букви и ще видиш че десетия символ не е нула. При мен също със буквите излиза че е 0 но без тях не е.
                  sigpic
                  Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                  АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Вероятно аз не гледам където трябва. Номерът, изписан в малкия талон (започващ с "ZAR") това ли е въпросния VIN ? Тай съвпада с номера изписан на табелката, която се намира в лявата задна част на багажника. Ето тази:

Като не броя ZAR пак въпросният символ е 0

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

хъм, таз кола коя година е ?

с такъв малък ВИН ... ще да е от първите произведени
                      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
                        хъм, таз кола коя година е ?

с такъв малък ВИН ... ще да е от първите произведени
                        Твърди се, че е 2000 г.

А не трябва ли Vin да го има набит някъде директно на купето а не така на табелка? Ако да - къде да го търся?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

"

Това дето си го чел някъде сигурно се отнася за немските возила- аз съм срещал подобно нещо за ауди и ваген,но при италянките не съм виждал букви(може би само на много стари модели).
                          Иначе твоята излиза 08.1998
                          http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...=&SENDFORAUTH=
                          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Твърди се, че е 2000 г.

А не трябва ли Vin да го има набит някъде директно на купето а не така на табелка? Ако да - къде да го търся?
                            на ботуша на амортисьора също го има ...
                            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                              Това дето си го чел някъде сигурно се отнася за немските возила- аз съм срещал подобно нещо за ауди и ваген,но при италянките не съм виждал букви(може би само на много стари модели).
                              Иначе твоята излиза 08.1998
                              http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...=&SENDFORAUTH=
                              Много ти благодаря, колега !

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X